Grote brand in centrum HaarlemHaarlem – In de Grote Houtstraat in Haarlem is vrijdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. De brand woede op de bovenverdiepingen van een pand waarin op de begane grond drogisterij De Tuinen is gevestigd.

De brandweer had het vuur binnen een half uur onder controle maar is nog druk bezig met nabluswerkzaamheden.

Vanwege een tekort aan bluswater haalt de brandweer water uit de gasthuissingel. In het centrum zijn alle straten rondom de Grote Houtstraat afgesloten om hulpverleners de ruimte te geven. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Door de brand staat de voorgevel van de woning op instorten, aldus de veiligheidsregio Kennemerland.

Foto Zeer grote brand bij De Tuinen in Grote Houtstraat Haarlem
Foto Zeer grote brand bij De Tuinen in Grote Houtstraat Haarlem

Foto Zeer grote brand bij De Tuinen in Grote Houtstraat Haarlem
Foto Zeer grote brand bij De Tuinen in Grote Houtstraat Haarlem