Haarlemse tulp de grond inHaarlem – Leerlingen van groep 5-6 van de Hannie Schaftschool uit Haarlem hebben donderdag 15 oktober 15.050 tulpenbollen geplant. De bollen vormen samen een circa 25 meter lange en 12 meter brede tulp. Deze gigantische tulp komt te liggen bij de Buitenrustbrug, aan de zijde van de wijk Rozenprieel, op een groenstrook tussen twee rijbanen. De Haarlemse tulp is een initiatief van het Internationaal Bloembollen Centrum die dit jaar voor het eerst ‘Oktober, Nationale Bloembollenplantmaand’ organiseert om aandacht te vragen voor het plantmoment van bloembollen. In het voorjaar van 2010 zullen de rode en witte tulpen, de kleuren van Haarlem, in volle bloei staan!

Bij het planten van de tulpenbollen worden de kinderen geholpen door wethouder Maarten Divendal. Naast Haarlem doen nog vier andere steden mee aan de Nationale Bloembollenplantmaand 2009: Venlo, Wassenaar, Hoogeveen en Almere. Ook deze gemeenten worden gesierd met een reusachtige tulp.

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in

Foto Haarlemse tulp bijde Buitenrustbrug de grond in