Bewoners uit flat Engelandlaan geëvacueerd na brand in garageboxHaarlem – Bij een brand in een garagebox zijn maandagavond meerdere woningen geëvacueerd. Rond kwart voor elf kwamen er bij de meldkamer van de brandweer meerdere telefoontjes binnen van een brand in een flat aan de Engelandlaan. In een garagebox stonden twee brommers in de brand en de rook verspreide zich snel door de hele flat.

De brandweer rukte met diverse eenheden uit en al snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand. Het vuur was snel onder controle en rond kwart over elf kon het sein brandmeester worden gegeven. Door de hevige rook in de gangen van de flat werden enkele bewoners via het balkon door de brandweer naar beneden gehaald. Drie van de bewoners zijn naar het Kennemer Gasthuis gebracht omdat deze teveel rook binnen hadden gekregen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de toedracht te achterhalen.

Foto Bewoners uit flat Engelandlaan Haarlem geëvacueerd na brand in garagebox
Foto Bewoners uit flat Engelandlaan Haarlem geëvacueerd na brand in garagebox

Foto Bewoners uit flat Engelandlaan Haarlem geëvacueerd na brand in garagebox
Foto Bewoners uit flat Engelandlaan Haarlem geëvacueerd na brand in garagebox
Foto Bewoners uit flat Engelandlaan Haarlem geëvacueerd na brand in garagebox
Foto Bewoners uit flat Engelandlaan Haarlem geëvacueerd na brand in garagebox