Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote HoutstraatHaarlem – Bij ernstige incidenten kunnen de hulpdiensten de binnenstad van Haarlem niet snel bereiken. Woensdag aan het einde van de ochtend is er een man gewond geraakt bij werkzaamheden in een pand in de winkelstraat. De man was van een trap gevallen en heeft hierbij zijn sleutelbeen gebroken. Ambulancepersoneel riep de hulp in van de brandweer omdat de patiënt op de 1e etage van het pand lag.

De brandweer moest alleen lange tijd wachten voordat het paaltje bij de Grote Houtstraat bij het Gasthuisvest naar beneden ging. Hierdoor kan kostbare tijd verloren gaan bij ernstige incidenten. Winkeliers klaagden enkele weken geleden bij de brand bij de Tuinen in de Grote Houtstraat ook al dat de brandweer niet snel door de winkelstraat heen kon komen.

De Grote Houtstraat werd enige tijd afgesloten om de hulpdiensten haar werk te laten doen. Uiteindelijk is de patiënt niet afgehesen maar via de trap naar beneden gebracht.

Terwijl de brandweer bezig was de patiënt naar beneden te krijgen deed zich een ander probleem voor. Een man had zichzelf opgesloten achter in zijn bestelbusje, welke plaats moest maken voor de brandweer. De achterklep wilde alleen niet meer omhoog en dus zat de onfortuinlijke man opgesloten. Brandweerlieden schoten te hulp en een tussenschot werd open gemaakt om de man te bevrijden.

Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem
Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem
Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem
Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem
Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem
Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem
Foto Brandweer moet 5 minuten wachten voor paaltje Grote Houtstraat Haarlem