Wethouder Divendal opstap met de bike politieHaarlem – De Haarlemse wethouder Maarten Divendal heeft vrijdagnacht laten zien niet alleen maar achter het bureau te zitten. Divendal ging deze avond mee met de bike agenten van de politie om te zien wat deze in een nacht zoal meemaken. Na een overleg op het bureau was het tijd voor het veldwerk en mocht de wethouder op een politiebike stappen. Allereerst is er een ronde door Haarlem Noord gemaakt, waar de agenten de wethouder een aantal ‘bekende’ plekken lieten zien.

Hierna ging de tocht verder naar het centrum van Haarlem waar behoorlijk wat politie op de been is om deze vrijdagavond goed te laten verlopen. Ondanks dat het nog niet laat op de avond is, gaat het rond kwart voor twaalf al behoorlijk mis in de Smedestraat. Er ontstaat een behoorlijke woordenwisseling en een jongen wordt knock out geslagen en is lange tijd niet aanspreekbaar. Diverse politie-eenheden worden opgeroepen, waaronder die waar de wethouder vanavond bij meefietst. Agenten komen ter plaatse en gaan over tot actie om het publiek op gepaste afstand te krijgen zodat het slachtoffer verzorgd kan worden en de grimmige sfeer die heerst tot bedaren te kan worden gekregen.

Divendal gaat met zijn politie-bike aan de overkant van het incident staan en kijkt toe hoe de agenten hun ding aan het doen zijn. “Er staan een hele hoop agenten door elkaar maar toch heb ik het idee dat er een bepaalde systematiek inzit” aldus de wethouder. Divendal geeft verder aan niet bang te zijn tussen het uitgaanspubliek. Nadat het slachtoffer in de ziekenwagen is overgebracht gaat het team van de wethouder weer verder. Andere agenten zullen dit incident verder afhandelen.

Later staat het team op de Grote Markt naast de politiepaarden. Een man uit Rotterdam komt enigszins geneert naar de agenten toe. Hij was op bezoek in Haarlem en kon niet direct een parkeerplek vinden, na een aantal rondjes kon hij zijn auto ergens in een vakje kwijt. Het probleem is alleen dat hij niet meer weet waar dat precies was, alleen dat het in de buurt van een steiger was. De agenten hebben geen idee waar dat kan zijn maar Divendal weet het wel en wijst de man de weg naar zijn bolide.

De dienst van Divendal zal nog tot vier uur ‘s ochtends duren en zal onder andere langs ‘de slooproute’ in Haarlem noord gaan. Hier wil uitgaand publiek op de terugweg naar huis nog wel eens wat vernielingen aanrichten.

Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten
Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten
Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten
Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten
Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten
Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten
Foto Wethouder Maarten Divendal opstap op de politiebike met agenten