Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan ZeeBloemendaal aan Zee – Op het strand van Bloemendaal is woensdagochtend rond half elf een bruinvis aangespoeld ter hoogte van Parnasia. De vrouwtjes bruinvis van 1 meter 30 lang was nog levend en daarom zijn er diverse hulpdiensten ingeschakeld om het dier te redden. Met hulp van de brandweer, politie en reddingsbrigade is het dier naar de ruimte van de reddingsbrigade gebracht waar ze werd opgehangen tussen een zeil wachtend op hulp uit Harderwijk. Het beestje was behoorlijk gestrest en dat kan al snel fataal voor deze dieren worden.

Ondanks alle inspanningen overleed de bruinvis wachtend op de hulp die onderweg was. Kees Kooimans van de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zoogdieren) uit Noordwijk was ook onderweg en kwam ter plaatse om de bruinvis te bekijken. De bruinvis is door Kees meegenomen en zal naar de Rijksuniversiteit te Utrecht worden gebracht waar sectie op het dier zal worden uitgevoerd.

Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee
Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee
Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee
Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee
Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee
Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee
Foto Bruinvis aangespoeld bij strand Parnasia bij Bloemendaal aan Zee