Dure vaas A.D. Copier niet verkocht bij veiling Schalm HaarlemHaarlem – De hele week was de gesigneerde vaas van Andries Dirk Copier, de bekende ontwerper van de glasfabriek Leerdam in het nieuws. De oude vaas uit 1931 was het pronkstuk van de veiling met een taxatie waarde van 1600 euro.

Voor dit bedrag werd de vaas vrijdagmiddag ook ingezet bij de veiling die werd georganiseerd bij de Schalm aan de Werfstraat in Haarlem noord. Het publiek was massaal toegestroomd om de veiling bij te wonen. Het pronkstuk werd als laatste door de veilingmeester ingezet, het publiek was alleen iets minder te spreken over de inzetprijs. Ondanks dat de veilingmeester het bedrag naar 1450 euro verlaagde waren er geen geïnteresseerden voor de zeeblauw geblazen vaas. Hij zal nu op een internationale veiling worden aangeboden.

Foto Dure vaas A.D. Copier niet verkocht bij veiling Schalm Haarlem
Foto Dure vaas A.D. Copier niet verkocht bij veiling Schalm Haarlem
Foto Dure vaas A.D. Copier niet verkocht bij veiling Schalm Haarlem
Foto Dure vaas A.D. Copier niet verkocht bij veiling Schalm Haarlem
Foto Dure vaas A.D. Copier niet verkocht bij veiling Schalm Haarlem