Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in SHaarlem – Na het succes van de vorige tentoonstelling ‘Bedrijvigheid in Schoten’, die begin 2008 in deze bibliotheek te zien was, bleek er nog veel ongebruikt en vooral onbekend historisch materiaal over dit boeiende onderwerp te bestaan. Dit werd onder andere ingebracht door particulieren en bedrijven vanuit bijvoorbeeld oude bedrijfsarchieven. Daardoor kon dit thema over diverse Schotense ondernemingen voor een tweede keer onderwerp zijn van een expositie.

Aan de hand van oude foto’s wordt een denkbeeldige wandeling gemaakt door de gedeelten van Schoten waar zich vroeger veel winkels, werkplaatsen, fabrieken en andere bedrijfsactiviteiten bevonden. Bij de foto’s wordt de bezoeker door tekstborden uitgebreid geïnformeerd. Ook zullen bijzondere documenten en verpakkingsmateriaal uit de eerste helft van de vorige eeuw zien zijn.

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem was zaterdagochtend aanwezig om de officiële openingshandeling te verrichten. Na een aantal kleine toespraken plaatste de burgemeester symbolisch een doosje in een vitrine waarna de tentoonstelling officieel geopend was. Mensen kunnen deze nog tot 22 januari in de Bibliotheek aan de Planetenlaan in Haarlem noord bezoeken.

Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten
Foto Burgemeester Schneiders opent tentoonstelling Bedrijvigheid in Schoten