Penning van verdienste voor Piet van der HamHaarlem – Burgemeester Bernt Schneiders heeft donderdag de penning van verdienste uitgereikt aan Piet van der Ham. Dit vanwege diens langdurige belangeloze inzet voor de schaatssport in Haarlem. De uitreiking viel samen met het afscheid van Piet van der Ham als voorzitter van de Stichting Kunstijsbaan Kennemerland.

Piet van der Ham is al sinds 1979 actief voor de Haarlemse ijsbaan. In dat jaar werd de ijsbaan gesloten vanwege verzakking en het gevaar van vrijkomend ammoniak. Van der Ham stond mede aan de basis van de herstart in 1985.
In 1997 werd hij benoemd tot voorzitter van de Stichting Kunstijsbaan Kennemerland. Onder zijn voorzitterschap werd het nieuwe hoofdgebouw (1999) en de baanoverkapping (2006) gerealiseerd.

Naast zijn inzet voor de ijsbaan was Piet van der Ham ook op andere terreinen maatschappelijk actief in Haarlem en de regio. Tussen 1970 en 1974 was hij wethouder in Haarlem. Daarna was hij tot 1994 namens de Partij van de Arbeid politiek actief in het gewest Kennemerland. In deze regio zette Van der Ham zich ook bestuurlijk in voor de gezondheidszorg en het cultureellimaatschappelijk werkveld. Hij was onder meer voorzitter van de Zorgfederatie Zuid-Kennemerland en het Educatief Centrum Kennemerland.

Foto Penning van verdienste voor Piet van der Ham
Foto Penning van verdienste voor Piet van der Ham
Foto Penning van verdienste voor Piet van der Ham
Foto Penning van verdienste voor Piet van der Ham