Teylers Museum viert 225ste verjaardag met eregast Neil MacGregoHaarlem – Het Teylers Museum aan het Spaarne in Haarlem bestaat 225 jaar. Precies 225 jaar na de openstelling van het museum proeven de bezoekers nog altijd de spannende sfeer van toen. De authentieke architectuur en inrichting zijn betoverend.

Ter ere van het jubileum is de eerste fase van de restauratie van de eerste en oudste museumzaal van Nederland, de Ovale Zaal, voltooid. Na grondig onderzoek ondergingen de balustrade, de gordijnen voor de bibliotheekkasten, de herdenkingsmonumenten van Pieter Teyler en het imposante stucwerk op het plafond een verrassende metamorfose.

Donderdag werd het jubileum feestelijk gevierd. Eregast van het feestje was Neil MacGregor, directeur van het British Museum. De heropening van de Ovale Zaal werd ingeklonken door het doorknippen van de lintjes die in de zaal waren opgehangen.

Foto Teylers Museum viert 225ste verjaardag met eregast Neil MacGregor
Foto Teylers Museum viert 225ste verjaardag met eregast Neil MacGregor
Foto Teylers Museum viert 225ste verjaardag met eregast Neil MacGregor
Foto Teylers Museum viert 225ste verjaardag met eregast Neil MacGregor