Lichtfabriek verkozen tot mooiste monumentHaarlem – De Lichtfabriek in Haarlem is met ruime meerderheid door de Haarlemmers verkozen tot Haarlemse monument van 2009. Uit handen van Jan Nieuwenburg kregen de huurders van de Lichtfabriek een oorkonde en een cheque; te besteden aan het monument zelf.

Uit handen van Jan Nieuwenburg kregen de huurders van de Lichtfabriek een oorkonde en een cheque; te besteden aan het monument zelf. De prijs is tevens een blijk van waardering voor Stichting Waakvlam die deze industriële monumenten overeind houdt en activiteiten daarin ontplooit.

Met het themajaar Haarlem Monumentaal 2009 heeft Haarlem veel aandacht besteed aan het monumentale karakter van Haarlem door het organiseren van een aantal originele monumentale activiteiten en activiteiten in monumenten. Haarlem Monumentaal 2009 is dé gelegenheid om Haarlemmers nog trotser te maken op de schoonheid van hun stad.

Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem
Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem
Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem
Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem
Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem
Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem
Foto De Lichtfabriek is het monument van het jaar 2009 in Haarlem