Deventer – Het tweedaagse Dickens Festijn in Deventer heeft zaterdag en zondag ongeveer 95.000 belangstellenden getrokken. Het was minder druk dan vorig jaar. Volgens de organisatoren is dat voornamelijk gekomen door het winterse weer.

Tijdens het tweedaagse straattheaterevenement oogde het middeleeuwse Bergkwartier als een stadje uit Victoriaans Engeland. Ongeveer negenhonderd personages liepen in feërieke winterse omstandigheden rond uit de boeken van Charles Dickens. Ebenezer Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick liepen tussen het publiek.

Opvallend was dat er dit jaar veel Deventenaren op het festival waren. Die waren de afgelopen jaren niet naar het spektakel gekomen omdat ze niet lang in de rij wilden staan voor de attracties. ,,Blijkbaar wisten de Deventenaren dat het rustig was en zijn ze dit jaar toch gekomen”, zei een van de organisatoren.

Vorig jaar kwamen er 120.000 mensen naar het Dickens Festijn. Volgend jaar is het evenement er voor de twintigste keer.

Bekijk ook de eerste serie foto’s: HIER