Haarlem – Een paar honderd man waren zondagmiddag getuige op de Grote Markt in Haarlem van een heuse ‘Flashmob’. Een flashmob is een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt.

Dobber had deze Flashmob vandaag georganiseerd om aandacht te vestigen op het ‘nutteloze’ gebruik van flesjes water en dat kraanwater een veel duurzamere dorstlesser is. Eerder deze zondag waren er flashmob’s in Utrecht en Amsterdam georganiseerd.

Rond 15 uur kwam de groep mensen op de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Nadat er vervolgens een wagen met boxen de Markt op kwam gereden werd er muziek gespeeld. De groep begon te dansen en na een paar minuten stopte de muziek, gooide veel mensen een leeg flesjes water in de prullenbak en vertrok vervolgens weer naar huis.

Een van de organisatoren sprak van een geslaagde actie omdat deze Flashmob in Haarlem zeer druk bezocht was.