Hamar – Op de 5.000 meter had Kramer nog moeite om Fabris te kloppen en op de 1.500 meter moest de Fries zelfs zijn meerdere erkennen in de Italiaan, maar op de 10.000 meter degradeerde hij zijn tegenstander.

De Nederlander passeerde na 13 minuten 19 seconden en 34 honderdsten de finishlijn en wist daarmee als eerste schaatser voor de vierde achtereenvolgende keer het EK op zijn naam te schrijven. Fabris eindigde als derde op de 10 kilometer op 8 seconden van de Nederlander.

Alexis Contin wist in zijn race tegen de verrassende Jan Blokhuijsen beslag te leggen op het zilver tijdens de 10 kilometer. Wouter Olde Heuvel eindigde zijn 10 kilometer na 13 minuten 45 seconden en 60 honderdsten en dat was goed voor de zevende plaats. Renz Rotteveel eindigde op de 10 kilometer als negende.

Voor de tijdwaarneming was ik aanwezig in Hamar en tussendoor heb ik de volgende foto reportage kunnen maken: