Haarlem – Horecazaak Café Bert uit Haarlem mag zich een jaar lang Top Horecazaak 2009 van de regio Amsterdam noemen. Café Bert is gekozen uit honderden collega-horecazaken en kreeg op Olympische wijze de Gouden Tapknop 2009 uitgereikt door acteur en zanger Peter Paul Muller. Muller is bekend als volkszanger Martin Moreiro in Gooische Vrouwen.

De uitreiking van de Gouden Tapknop was dit jaar extra bijzonder. Martin Moreiro heeft speciaal voor de Olympische Winterspelen een nieuwe meezinger geproduceerd, die hij tijdens de uitreiking voor het eerst ten gehore bracht. Het nummer wordt in Vancouver waarschijnlijk een van de favoriete nummers in het Holland Heineken House. Eigenaar Edwin Terbaak van Café Bert kreeg bij de uitreiking een pakket waarmee hij zijn café kan omtoveren tot het Holland Heineken House van de regio Amsterdam.