Haarlem – Wethouder Jan Nieuwenburg verrichtte op 27 januari 2010, samen met gedeputeerde Laila Driessen, de openingshandeling van het nieuwbouwcomplex Slauerhoff van Pré Wonen. Een veelzijdig nieuwbouwproject waar wonen, maatschappelijke en commerciële activiteiten elkaar ontmoeten. “2010 is een belangrijk jaar voor Delftwijk,” aldus de wethouder.”Dit gezien alle bouwactiviteiten die dit jaar worden opgepakt. De resultaten in Delftwijk staan voor de kracht van het gezamenlijk optrekken van ontwikkelaars en gemeente.”

De wethouder gaf het startsein voor de onthulling van de namen van de verschillende gebouwen: Solearis, Serenade en Saturnus. De namen komen voort uit het werk van de dichter Slauerhoff. Wethouder Jan Nieuwenburg noemde in zijn speech het bijzondere karakter van de gebouwen. Zo kent het complex woningen voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke voorzieningen én winkels.

Marsmanplein
Naar verwachting start dit najaar de bouw van het nieuwe winkelcentrum. Het Marsmanplein wordt het kloppend hart van het vernieuwde Delftwijk. Aan de westzijde komt een nieuw plein. Onder dit plein wordt een openbare garage gebouwd zodat het winkelcentrum gemakkelijk bereikbaar is. Projectontwikkelaar Leyten heeft in 2006 de prijsvraag gewonnen met een ontwerp voor woningbouw op de plek van het voormalig postkantoor en de Springplank.

Delftlaan-Noord
Aan de Delftlaan bouwt Ymere 183 appartementen verdeeld over zes appartementengebouwen die samen “De Delft” vormen. Afgelopen december werd het startsein gegeven voor het bouwrijp maken van het terrein. Twee woongebouwen die gebouwd worden bestaan in totaal uit 123 huurappartementen en 84 parkeerplaatsen. De overige twee woongebouwen bestaan uit 60 koopappartementen en 53 parkeerplaatsen. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2011 opgeleverd.

Delftwijk
In Delftwijk pakken de betrokken woningcorporaties (Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen) samen met de gemeente Haarlem de vernieuwing van Delftwijk op. Samen met wijkorganisatie en bewoners zetten zij zich in voor een aantrekkelijke en leefbare wijk.