Bloemendaal – Afgelopen dagen was in de media te lezen dat een Albert Heijn filiaal in IJmuiden een speciale bewaker heeft ingehuurd om klanten te beschermen tegen agressieve plaatjes jagers. De supermarktketen geeft bij iedere 10 euro aan boodschappen een setje plaatjes weg. Kinderen staan bij de uitgang te wachten en hopen zo plaatjes te scoren van klanten die niets met de afbeeldingen van voetballers van de eredivisie doen.

In Bloemendaal staan de kids netjes bij de uitgang te wachten tot de klanten naar buiten komen om netjes te plaatjes te vragen. Volgens de bedrijfsleider van het filiaal gaat het allemaal erg gemoedelijk en hebben ze absoluut geen taferelen zoals in IJmuiden. “De kinderen gooien de lege zakjes netjes in de prullenbak en de bewoners van het naastgelegen verzorgingstehuis De Rijp vinden een praatje met de kinderen juist erg gezellig. We hebben alleen gevraagd of ze niet direct voor de deur willen gaan staan omdat deze dan open gaat en er allemaal kou naar binnen komt.