Haarlem – Een flinke brand in een schuur achter twee woningen in de Atjehstraat heeft dinsdagavond voor veel schade gezorgd. Een buurjongen had rond half negen de reuk van smeulend hout waargenomen en direct alarm geslagen. Binnen een kleine tien minuten werd er opgeschaald naar een ‘middelbrand’ waarop meerdere brandweervoertuigen met spoed richting de Atjehstraat reden.

De brandweer had de uitslaande schuurbrand snel gedoofd en is daarna nog geruime tijd bezig geweest met nablussen. Rond half negen kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Twee naastgelegen woningen liepen rook- en waterschade op, maar er vielen geen gewonden. Bij de bestrijding van het vuur zette de brandweer drie wagens in en grendelde ze de Floresstraat af. Vanuit de lucht kreeg ze steun van een toevallig passerende politiehelikopter die de schuur in een heldere spotlight zette.