Heemstede – Maandagochtend was het college van B&W van Heemstede naar het terrein van Park Meermond in Heemstede gekomen. Het college gaf daar het startsein voor de twee boomplantdagen van maandag 1 en dinsdag 2 maart in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Hierna volgt het planten van bomen en heesters door leerlingen van vijf Heemsteedse basisscholen. In totaal gaan 165 leerlingen van groep 7 aan de slag in dit nieuwe natuurpark.

Het gebied Meermond is een voormalige vuilstort langs het Spaarne en de weilanden van Hageveld. In 2007 is Meermondcombinatie (een samenwerkingsverband tussen Afvalzorg en aannemingsbedrijf Heijmans) begonnen met de sanering en herinrichting van het gebied. De vervuilde grond is inmiddels met een laag grond afgedekt. Daarop wordt beplanting aangebracht.
De eerste helft is vorig jaar aangebracht. Het overige deel wordt aansluitend aan de officiële start van vandaag aangeplant.

Vroege datum Boomfeestdag
Omdat Park Meermond in mei 2010 wordt opgeleverd, vindt de viering van de boomfeestdag in Heemstede eerder plaats dan de landelijke boomfeestdag. De officiële landelijke Boomfeestdag (de 54e keer) is namelijk pas op woensdag 17 maart 2010. In Heemstede is gekozen voor een vroegere datum om zo na de aanplant meer tijd te hebben voor de verdere afwerking van het nieuwe park.

Vast in de blubber
Door de vele regenval van de afgelopen tijd was de zandhoop alleen een grote blubberpool geworden en zakten vele kinderen met hun laarzen weg in het zand. Vele kinderen kwamen vast te zitten en leraren die hielpen uitgraven kwamen ook vast te zitten. Met een schep werd iedereen weer uitgegraven en losgetrokken. Iedereen had de grootste lol door het onverwachtste vastzitten