Haarlem – De Nederlandse olympische ploeg is dinsdagmiddag aangekomen in Haarlem. De sporters maakten te voet een tocht door de Grote Houtstraat langs honderden enthousiaste fans naar de Grote Markt. Onderweg naar de markt werd de ploeg begeleid door 35 jonge Noord-Hollandse sporttalenten en de Haarlemse fanfare.

Op het plein werden de olympische sporthelden opgewacht door hun familie en vrienden en nog eens duizenden supporters. Burgemeester Bernt Schneiders en oud-olympisch kampioene Yvonne van Gennip heetten de Oranjemannen en -vrouwen officieel welkom.

In afwachting van de sporters, die eerder op de middag vanuit Vancouver op Schiphol aankwamen, werd het publiek op de Grote Markt vermaakt door onder anderen oud-judoka en dj Dennis van der Geest en zanger Wolter Kroes.

Na de officiële ontvangst van de medaillewinnaars en andere atleten, geeft VanVelzen nog een optreden op het Haarlemse plein.