Haarlem – Het Rode Kruis Afdeling Haarlem en Omstreken heeft tijdens haar 140 jarig bestaan een jubileumdiner georganiseerd in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem. De opbrengst van deze zeer geslaagde avond is ingezet om een langgekoesterde wens van de Albert Schweitzerschool te Haarlem in vervulling te laten gaan. De Albert Schweitzerschool is een school voor Speciaal Onderwijs aan Langdurig Zieke Kinderen.

De wens van leerlingen en medewerkers was een speeltoestel met volop mogelijkheden voor de doelgroep met een veilige en hygiënische valondergrond. Na veel gesprekken, voorbereidingen en het uitvoeren van de plaatsing van het toestel is er nu een heerlijke speelplek gecreëerd.
Het toestel is voor alle leerlingen van de school te gebruiken.

Donderdagmiddag was de officiële ingebruikname. Bestuur en directie van het Rode Kruis Haarlem alsmede tafelsponsoren, leerlingen en medewerkers van de school waren aanwezig. Na de nodige toespraken werd het toestel in gebruik genomen en mochten de ballonnen op. Het meest leuke was natuurlijk dat de leerlingen eindelijk in het toestel mochten klimmen.