Haarlem – Van 15 tot en met 20 maart vindt de landelijke Week van Nederland Schoon plaats. Ook Haarlem doet weer mee. Woensdag kwamen leerlingen van basisschool Franciscus Xaverius in actie op het Teylerplein.

De Week van Nederland Schoon is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Stichting Nederland Schoon. Dit jaar is het thema ‘schoon en veilig’. Een schonere wijk is namelijk ook een veiligere wijk. Uit onderzoek blijkt dat in gebieden die schoon zijn, minder overlast en criminaliteit voorkomt dan in gebieden die vervuild of verloederd zijn.

Nico met z’n Kliko
Schoonmaken is het leukst als je het met zijn allen doet én met de nodige achtergrondmuziek. Woensdag kregen leerlingen van basisschool Franciscus Xaverius eerst bezoek van burgemeester Bernt Schneiders en zagen ze een voorstelling van theatergroep Potdoosie. Daarna gingen ze samen met medewerkers van Spaarnelanden aan de slag op het Teylerplein. Daar zorgde Nico met z’n Kliko voor de juiste stemming.