Haarlem – De Dopper presenteerde samen met actrice Monique van der Werff op wereld water dag (22 maart) in café XO in Haarlem de winnaar van het meest ideale hervulbare flesje. De Dopper is een initiatief om van kraanwater de nr. 1 dorstlesser te maken. Verschillende industriële ontwerpers deden vrijwillig mee aan een ontwerpwedstrijd om een duurzaam flesje te ontwerpen waarmee je gezien wilt worden deze zomer. Het winnende ontwerp, dat de Dopper zal heten, zal vanaf deze zomer te koop zijn in heel Nederland. Met de aanschaf van het flesje help je mensen in ontwikkelingslanden aan veilig drinkwater, omdat een deel van de opbrengst naar de internationale gezondheidsorganisatie Simavi gaat. Daarnaast is er de speciaal ontwikkelde Dopper-app waarmee je locaties kunt vinden waar je gratis kraanwater kunt tappen.

‘Lekker Hollands kraanwater verdient volgens de Dopper een mooi, duurzaam flesje.’, zegt Dopper-initiatiefnemer Merijn Everaarts van Harlem Legacy. ‘Dat veel mensen het daarmee eens zijn, merkte ik al tijdens de flashmobs voor kraanwater, die we aan het begin van dit jaar organiseerden. Die trokken honderden mensen die iets willen doen aan de berg plastic-afval van flesjes. En: die liever geen geld verspillen aan gebotteld water. We hebben vervolgens een wedstrijd uitgeschreven om het ideale hervulbare flesje te ontwerpen. Het heeft echt indruk op me gemaakt dat een aantal talentvolle industriële ontwerpers meededen, gewoon voor de eer en uit betrokkenheid. Bij de inzendingen zaten verschillende bruikbare ontwerpen waar we echt blij van werden. Het winnende ontwerp voldoet helemaal aan de wensen voor dé Dopper: duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en echt mooi. Want een bidon, daar zie ik nog niet heel Nederland mee lopen. Ik wil dit ontwerp nog voor de zomer op de markt hebben, zodat iedereen deze zomer massaal aan het kraanwater kan.’