Zwanenburg – De ABN-AMRO bank aan de Dennenlaan in Zwanenburg is vannacht het doelwit geworden van een aanslag. Rond 04:10 uur werd door nog onbekenden de pui van de ABN-AMRO bank er uit geblazen met een gasfles.

Bewoners van woningen in de omgeving werden opgeschrikt door heftige knal. Van de bewoners van de bovengelegen woningen raakten niemand gewond. De ravage aan het bankfiliaal is enorm. Zolang het onderzoek duurt, mogen de bewoners nog niet terug naar hun woningen.

Het is nog niet duidelijk of de daders er in geslaagd zijn geld buit te maken. Getuigen hebben gezien dat mannen zijn weggereden in een auto. Door politiemensen is zonder resultaat naar deze auto gezocht.

Update Politie Kennemerland:
Onbekenden hebben woensdagnacht rond 04.10 uur de pinautomaat van een filiaal van de ABN-AMRO-bank aan de Dennenlaan opgeblazen. Bij de ontploffing is de gevel van het pand zwaar beschadigd. Er is niemand gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk of de daders er in geslaagd zijn geld buit te maken. Getuigen hebben gezien dat mannen zijn weggereden in een auto. Door politiemensen is zonder resultaat naar deze auto gezocht. Een bovengelegen woning is ontruimd. De bewoners zijn elders ondergebracht. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie Kennemerland via 0900-8844.

Update: Gasfles gezien door getuigen

Volgens ooggetuigen is de aanslag gepleegd met een gasfles. De fles stond voor de pinautomaat op de stoep. Dit laten diverse getuigen aan AB-Radio weten.

Tekst: Roderick de Veen van AB Radio