Haarlem – Woensdag vond in het kader van de landelijke campagne ‘Heel Nederland Fietst’ een wereldrecordpoging plaats om zoveel mogelijk Nederlanders te laten fietsen. Ook de regio Zuid Kennemerland deed mee aan deze wereldrecordpoging. Vanaf diverse locaties in de regio werd gestart met een fietstocht naar de Veerplas in de Waarderpolder in Haarlem. Zo ook bij het gemeentehuis in Bloemendaal. Een groep mensen had zich daar verzameld om samen richting Haarlem te fietsen. Zo ook wethouder Annemieke Schep van de gemeente Bloemendaal.

Bij de Veerplas aangekomen kregen alle deelnemers broodjes en soep. Nadat ze zich hadden geregistreerd voor de wereldrecordpoging gingen een aantal wethouders uit de regio Zuid Kennemerland, waaronder Maarten Divendal (Haarlem), Annemieke Schep (Bloemendaal) Wilfred Tates (Zandvoort) het officiële fietsenbordje aan de Oudeweg onthullen. Burgemeester Nick Meijer van Zandvoort sprong bij de wethouder achterop om niet zelf te hoeven fietsen.

Ondanks het slechte weer was de opkomst behoorlijk.