Haarlem – Een speciale cannachopper is woensdag voor het eerst door de politie ingezet in de regio Kennemerland Zuid. De helikopter wordt ingehuurd van een particulier bedrijf door de “Task Force aanpak georganiseerde Hennep Teelt”.

Met behulp van een warmtecamera en een geursensor die op de helikopter zijn geplaatst kan worden gekeken of er reden is om een kijkje in de woning te nemen. In de begeleidende wagen kan op TV schermen direct worden gekeken wat het resultaat is van de vlucht.

Zandvoort had woensdagochtend de eer voor de eerste vlucht boven een verdachte woning. Bij de vlucht was het meteen raak en werd er een hennepplantage ontdekt. Twee verdachten zijn aangehouden en de plantage zal worden ontmanteld.

Aan het einde van de ochtend ging het team richting de Amsterdamsebuurt om daar een vlucht uit te oefenen. Ook in deze woning had de politie sterkte aanwijzingen dat er een plantage aanwezig was en daarom werd de woning ook binnengevallen. Er bleek in het pand geen Hennepplantage aanwezig te zijn, wel werd de bewoner aangehouden i.v.m. gesjoemel met de gasmeter.

De politie zal de komende tijd vaker vluchten uitoefenen om de illegale hennepplantages op te rollen.