Haarlem – De hulpverlening na het neerstorten van het toestel van Turkish Airlines bij Schiphol, in februari 2009, heeft de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) 700.000 euro gekost. Dat is een deel van de oorzaak van het tekort van 4,4 miljoen euro over 2009, waar de Veiligheidsregio mee kampt. Dat maakte het bestuur van de organisatie woensdag bekend.

De Veiligheidsregio Kennemerland is nog steeds in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken om een deel van de kosten van de poldercrash terug te krijgen, zei voorzitter Theo Weterings. ”We hopen dat we een bedrag van 400.000 euro in ieder geval vergoed krijgen. De kosten van de poldercrash zijn een belangrijke tegenvaller voor ons. De discussie hierover duurt wel erg lang.”

Huisvesting

Het tekort is verder veroorzaakt door hogere kosten voor automatisering en huisvesting. Ook het Facilitair Bedrijf van de VRK droeg bij. Daarnaast zorgde een boekhoudkundige fout over 2008 voor een tekort van 1,2 miljoen euro. De Veiligheidsregio Kennemerland bestaat sinds januari 2008. Toen werd Haarlemmermeer, inclusief Schiphol, toegevoegd aan het werkgebied van de toenmalige Hulpverleningsdienst Kennemerland.