Haarlem – Eindelijk is het resultaat in zicht. De bloembollen die afgelopen jaar door leerlingen van de Hannie Schaftschool zijn geplant staan nu vol in bloei.

Een tulp van circa 25 meter lang en 12 meter breed bij de Buitenrustbrug. Vanaf een hoogwerker een prachtig gezicht. Vorig jaar plantten leerlingen van de Hannie Schaftschool samen met wethouder Maarten Divendal 15.050 tulpenbollen. Nu bloeit de tulp in de kleuren rood en wit, de kleuren van Haarlem. De leerlingen van groep 5-6 en de wethouder bekeken woensdag 28 april het resultaat.

De Haarlemse tulp is een initiatief van het Internationaal Bloembollen Centrum die afgelopen jaar voor het eerst ‘Oktober, Nationale Bloembollenplantmaand’ organiseerde. Behalve Haarlem deden nog vier andere steden mee: Venlo, Wassenaar, Hoogeveen en Almere. Ook in deze gemeenten bloeit de reusachtige tulp.

Zie ook de andere posting van het planten van de bloemen.