Haarlem – Het treinverkeer op station Haarlem NS was op Koninginnedag volledig ontregeld doordat bij twee treinen in Amsterdam aan de noodrem is getrokken. Daarna zijn meerdere passagiers het spoor opgegaan. De raddraaiers zouden ook een brandblusser hebben leeggespoten.

Hierdoor konden er geen treinen meer vanaf station Haarlem vertrekken waardoor de chaos compleet was. Er kwamen nog wel een aantal treinen aan waardoor er alleen maar meer mensen op het station vast kwamen te staan. Door de toestroom van mensen stond ook het stationsplein helemaal vol met een grote mensenmassa die naar Amsterdam wilde gaan om Koninginnedag te vieren.

Door de chaos besloot Connexxion geen zuidtangent bussen meer naar Amsterdam te laten rijden. Feestgangers konden niets anders doen dan wachten of een taxi proberen te regelen om alsnog naar Amsterdam te kunnen. Rond half twee kwam het treinverkeer mondjesmaat weer opgang. Politieagenten stonden bij de opgang naar het perron om de mensenmassa geleidelijk naar boven te dirigeren. Veel feestgangers van buiten Haarlem besloten niet meer door te reizen naar Amsterdam maar de eerstvolgende trein terug te pakken.

Ondanks de teleurstelling waren er geen rellen op het station uitgebroken.