Bloemendaal – Een groep van achttien bewoners van zorgcentrum De Rijp in Bloemendaal hebben dinsdag een pracht avond gehad. De groep bewoners werd door een stel politieagenten opgehaald om samen een wandeltocht door de omgeving te maken. De bewoners werden in hun rolstoel voortgeduwd door de agenten. Soms was dit nog best een zware klus door de lichte heuvels die op de bergweg te vinden zijn. En als iemand het koud was werd dit snel opgelost door de politiejas te leen te geven aan een van de deelnemers. Halverwege, na ruim een uur wandelen, was er een koek en zopiepunt om iedereen van een drankje en een hapje te voorzien. Na de korte tussenstop gaat de tocht weer terug richting huis.

De politieagenten zullen ook woensdagavond een wandeltocht met een groep bewoners van de Rijp maken. Dit alles als wederdienst voor het zorgcentrum. De agenten mogen af en toe gebruik maken van een ruimte voor vergaderingen en als tegenprestatie worden er nu twee wandeltochten georganiseerd.