Haarlem – Met enkele racewagens van Raceplanet werd parkeergarage De Raaks officieel woensdag 26 mei geopend. Chris van Velzen, die tot vorige maand verantwoordelijk wethouder van het Raaksproject was en directeur van ontwikkelaar MAB Development schudden elkaar stevig de hand voor een goede samenwerking,

Het centrum wordt met bijna duizend parkeerplaatsen uitgebreid. Er zijn 11 mindervalide plaatsen en er is een (mindervalide) lift aanwezig. De garage is verdeeld in een -1, een -2 en een -3 laag.

In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de Raaksgarage, waarvan de eerste 240 plaatsen vorig jaar al in gebruik zijn genomen. Om kennis te maken met de grootste parkeergarage van Haarlem, kunnen bezoekers op zaterdag 29 mei tussen 09.00 uur en 21.00 uur vier uur lang gratis parkeren in de Raaks. De parkeergarage is 7 dagen per week 24 uur per dag geopend en bewaakt. De kosten voor parkeren in deze garage zijn 2 1,00 per 30 minuten of een gedeelte daarvan. Van 19.00 uur ‘s avonds tot de volgende ochtend 8.00 uur geldt het nachttarief van 2 2,50 per keer.