Haarlem – Judoka Henk Grol en hockeyer Teun de Nooijer hadden vrijdag de eer om de Olympische Dag Haarlem officieel te openen d.m.v. het ontsteken van de Olympische vlam. Deze vlam kwam via een lichtmast, waar een abseiler hem naar beneden bracht, het Pim Mulier stadion binnen.

Er zullen diverse sporten tijdens deze dag aanbod komen zoals judo, kanoën, honkbal, atletiek en nog vele andere sporten.

Het ontsteken van de vlam was het begin van een dag met sportieve activiteiten voor 40 scholen waaraan totaal 2300 kinderen deelnemen. Na de openingshandeling werd er een warming-up gehouden waar alle kinderen in het Pim Mulier stadion fanatiek aan meededen. Toen iedereen warm was vertrokken alle kinderen naar de bussen of sportvelden waar de verschillende sporten worden beoefend.

Dit grote Olympische sportevenement van Haarlem en omstreken zorgt iedere twee jaar voor een spetterende dag voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.