Haarlem – Met nog minder dan twee weken te gaan zijn de oranje voetbalslingers nu ook in winkelstraat de Cronje in Haarlem Noord opgehangen. Het was een helse klus om de hele straat van de oranje decoratie te voorzien, straatmanager Johan Dam was ook opgelucht dat alle versierselen om half één ‘s nachts eindelijk allemaal hingen.

De teleurstelling was voor hem ook des te groot toen bleek dat er ‘s nachts baldadige jongeren op de luifels van de winkels waren geklommen om de slingers los te maken. Kennelijk kan niet iedereen van de WK mania genieten. Gelukkig waren omwonenden wakker geworden van de vlegels die de boel moesten slopen en stond de politie binnen korte tijd in de winkelstraat om de vandalen aan te houden.

Er zat op zaterdag niets anders op dan de schade weer proberen te herstellen en de vlaggetjes, waar mogelijk was, weer netjes op te hangen. Gelukkig is de straat nu weer helemaal ‘WK Ready’.