Almere strand – Het Almeerderstrand naast de A6 was zaterdag het gebied van ruim 40.000 feestgangers. Dance organisatie Q Dance organiseerde hier voor de 8e maal Defqon.1. Alle 40.000 kaartjes waren met ongeveer een half uur allemaal weg, en daarmee had de dance organisatie weer een record gevestigd.

Op het strand zijn 9 area’s neergezet waar kan worden geluisterd naar alle soorten ‘hardere’ muziek. hardstyle, oldskool, hardcore of techno, alle verschillende soorten komen aan bod. Ruim 90 verschillende DJ’s zullen hun plaatjes ten gehore brengen. Van jonge talenten tot gevestigde namen zoals The Prophet, Promo, Gizmo en Charly Lownoise & Mental Theo.

Om 11 uur ’s ochtends gingen de poorten van het feestterrein open waarna het publiek bezit van het terrein nam. Om 23 uur ging de muziek weer uit na een spetterend vuurwerk.