Uitgeest – Dinsdagavond heeft even voor 19:00 uur een zware botsing met meerdere wagens plaatsgevonden op de A9. Het ongeval gebeurde in de richting van Haarlem ter hoogte van Uitgeest.

Ooggetuigen melden dat tenminste een auto een paar keer over de kop is gegaan, waarna het voertuig over de vangrail werd gelanceerd. Daarbij werd een persoon uit de auto geslingerd. In totaal raakten drie personen zwaargewond, waarvan twee ernstig. Verschillende hulpdiensten verlenen op dit moment eerste hulp. De A9 in de richting van Haarlem was tot 20:00 uur vanavond volledig dicht. Verkeer werd via omgeleid via de provinciale wegen.

Update politie Kennemerland
Rond 18:50 uur vond een ernstige aanrijding plaats op de A9 waarbij een 16-jarige jongen en een 51-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond raakten. De aanrijding tussen twee auto’s ontstond in de buurt van afslag Akersloot. Een 32-jarige bestuurder uit Alkmaar maakte een mislukte inhaalmanoeuvre een reed tegen de voor hem rijdende auto. In deze auto zaten beide slachtoffers. De vrouw werd door de aanrijding uit haar auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. De auto schoot vervolgens van de weg af richting de sloot. De zoon wist zelf uit de auto te springen toen deze de weg afrolde. Een toevallig passerende arts die op de A9 reed, verleende direct de eerste hulp aan de vrouw en de jongen. De traumaheli is ter plaatse gekomen.

Zowel de moeder als de zoon werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Voor een hond die bij hen in de auto zat, werd de dierenambulance ingeschakeld. De A9-links is na het ongeval enige tijd afgesloten geweest voor alle verkeer in verband met de hulpverlening en het onderzoek van de verkeersongevalsanalisten.