Zandvoort – Vrijdagmiddag rond een uur zijn vier Duitse zwemmers in moeilijkheden gekomen aan de kust bij Zandvoort.

Een van de zwemmers moest ter plekke worden gereanimeerd door medewerkers van de Reddingsbrigade. Een traumateam uit Amsterdam kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding, samen met een ander slachtoffer, naar het ziekenhuis overgebracht. De toeristen werden meegetrokken door de stroming in een mui.

De zwemmers kwamen in de problemen ter hoogte van strandpaviljoen Mirage. De reddingsbrigade hees de gele vlag wat betekent dat het gevaarlijk is om te zwemmen. Wanneer zwemmers in een mui terechtkomen, is het beste advies om met te drijven met de stroming. En een stuk verder weer proberen naar de kust te zwemmen. Vooral niet in paniek raken.

Update 20.45 uur:

Een 17-jarige meisje uit Duitsland is vanavond overleden, nadat zij in de zee bij Zandvoort door sterke stroming in de problemen was geraakt. Het meisje werd door omstanders uit het water gehaald en is met behulp van medewerkers van de Reddingsbrigade gereanimeerd. Het meisje is daarna met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, onder begeleiding van politiemotoren. Daar is zij helaas overleden.