Bloemendaal aan Zee – Een felle uitslaande brand heeft zaterdag in alle vroegte strandtent BLM9 compleet doen verwoesten. Rond half vier kreeg de politie een inbraakmelding bij de strandtent. De politie ging poolshoogte nemen en bij aankomst bleek er brand te zijn. De brandweer kwam direct ter plaatse om het vuur te bestrijden. Al snel bleek dat er van het strandpaviljoen weinig meer te redden viel, de vlammen sloegen hoog de lucht in.

De brandweer richtte zich vervolgens op het besparen van de naastgelegen strandtent Woodstock, wat ook lukte. Bewoners van de strandhuisjes werden geïnformeerd. Er was geen gevaar voor deze bewoners maar enkele gezinnen met kleine kinderen besloten toch hun huisjes te verlaten. De brandweer kon rond kwart over vijf het sein brandmeester geven, van de strandtent is echter weinig meer over. Er hebben zich bij de brand geen persoonlijke ongevallen voortgedaan.