Hoofddorp – De politie kreeg zondagmorgen een melding dat op de Aletta Jacobsdreef en omgeving van een flink aantal auto’s de banden waren lekgestoken. De agenten stelden een onderzoek in en constateerden dat van zeker 25 auto’s de banden lek waren. Later op de dag bleek dat van minimaal het dubbele aantal de banden zijn lekgeprikt. De auto’s stonden, behalve op de Aletta Jacobsdreef, ook in de Anna de Waalstraat, Reina Prinsen Gerligsdreef, Carrie Pothuisstraat,Mary Seldenruststraat en Betsy Perkstraat. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844. De politie stelt een onderzoek in naar deze vernielingen en verzoekt getuigen contact op te nemen.

De ANWB en bergingsbedrijven hadden hun handen vol aan de lekker banden. Van auto’s waar maar 1 band lek was gestoken, kon het reservewiel eronder worden gezet. Bij veel auto’s waren er zelfs twee of meer banden lek geprikt, de man van de wegenwacht kon hier verder weinig mee doen en moest de eigenaren teleurstellen en dat ze hun verzekeringsmaatschappij moesten bellen om de auto weg te laten slepen om er nieuwe banden onder te laten zetten.