Haarlem – Rob van Doorn, de Haarlemse wethouder voor mobiliteit en Cees de Vries regiodirecteur van ProRail gaven samen symbolisch het startschot voor de bouw van de fly-over over de Amsterdamsevaart. Gezamenlijk hebben zij een eerste paal voor één van de pijlers van het nieuwe viaduct geheid.

In opdracht van ProRail bouwt Ballast Nedam de fly-over over het spoor nabij station Haarlem-Spaarnwoude. De fly-over wordt eind 2011 verkeersklaar opgeleverd aan de gemeente Haarlem. De aanleg van de nieuwe fly-over is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de oostelijke entree van Haarlem.

Het viaduct legt een directe verbinding van de A200 naar de Waarderpolder en creëert de mogelijkheid om de route naar de binnenstad te verleggen van de Amsterdamsevaart naar de Oudeweg. Dit ontlast de omliggende woonwijken van doorgaand verkeer en biedt kansen voor de ontwikkeling van wonen en werken in het gebied langs de Amsterdamsevaart.