Haarlem – Twee auto’s zijn vrijdagochtend rond half negen hard met elkaar in botsing gekomen op de A Hofmanweg in de Waarderpolder in Haarlem. Een vrouw reed in haar auto in noordelijke richting toen ze ter hoogte van de Oudeweg gas terug nam omdat er een auto mogelijk aankwam. Een achterligger merkte dit te laat op waardoor deze er met harde vaart op knalde. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man uit zijn auto te bevrijden. Twee deuren werden eruit gehaald waarna het slachtoffer met de ambulance kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurster van de voorste auto kwam gelukkig met de schrik vrij.

Het kruispunt is erg onoverzichtelijk. De Hofmanweg is een voorrangsweg, maar het stopteken op de Oudeweg is door slijtage vrijwel onzichtbaar geworden, verder staat het bord op de Hofmanweg dat aan moet geven dat het een voorrangsweg is achter een boom geplaatst en is deze bovendien geknakt. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om de sporen veilig te stellen. Verkeer vanuit Penningsveer moest tijdelijk een andere weg richting Haarlem zoeken.