Haarlem – Het oude VVV-kantoor aan het Stationsplein zal voortaan dienst doen als expositieruimte voor jonge talentvolle kunstenaars. Zondag 5 september werd Exposet geopend met muziek en kunst.

De 22-jarige Lisette Heeremans heeft hiertoe het initiatief genomen om jonge Haarlemse kunstenaars een eerste kans te geven. Als fotografe heeft zij zichzelf moeten bewijzen. Met EXPOSET streeft zij er naar jonge kunstenaars een duwtje in de rug te geven en minder bekende disciplines een podium te bieden. Elke maand zullen de kunstenaars de ruimte gebruiken en onderdeel uit laten maken van het werk dat wordt geëxposeerd. De ruimte zal niet alleen worden gebruikt maar ook betrokken worden bij de expositie waardoor de ruimte elke maand mee veranderd met de exposities.

Exposant Martin van Doorn, geboren in Nederland en opgegroeid in Nieuw Zeeland kwam op zijn 21e terug naar Nederland om Creative Media te studeren in Amsterdam. In deze periode is zijn liefde voor fotografie gegroeid. Zijn favoriete onderwerpen zijn met name mens, cultuur en reizen. Boven in de kunstzalen waren de muren beschilderd en waren er 4 gebodypainte dames die bijna niet te zien waren omdat ze waren geschilderd in de kleuren van de muur.