Overveen – Politiemensen hielden dinsdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur op de Julianalaan een uitgebreide verkeerscontrole, met name gericht op bromfietsers.

Het doel van de controle was zoveel mogelijk scholieren op bromfietsen te controleren. Bromfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers, zodra zij betrokken zijn bij een ongeval, lopen zij vaak, soms forse, verwondingen op. Het bijvoorbeeld niet dragen van een helm of rijden op een bromfiets met te hoge constructiesnelheid kan verkeersonveilige situaties opleveren, met alle gevolgen vandien.

Tijdens de controle werden 80 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan 25 voor een te hoge constructiesnelheid. Daarnaast werd bekeurd voor het rijden zonder helm, technische gebreken en het niet hebben van een rijbewijs. Van twee bromfietsen werd het kentekenbewijs ingevorderd.