Bloemendaal – Het Openbaar Ministerie en de Politie hebben donderdagmiddag het voormalig PZ gebouw in Bloemendaal ontruimd. De politie kwam aan het begin van de middag naar het monumentale pand aan de Brederodelaan om de krakers eruit te halen. De krakers waren er twee weken geleden op een zondag ingetrokken. Op basis van de kraakwet die op 1 oktober is ingegaan is besloten het pand donderdag te ontruimen.

De gemeente Bloemendaal heeft het pand als gevaarlijk bestempeld vanwege de aanwezigheid van asbest, deze hebben overleg gehad met de GGD. Deze gevaarlijke situatie heeft meegespeeld om het pand te ontruimen. Inmiddels zijn de vergunningen rond en kan de projectontwikkelaar beginnen met het renoveren van het pand, de krakers hebben ook een aantal dingen in het monumentale pand gesloopt. Na de komst van de politie hebben de krakers het pand, met een slakkentempo, verlaten.

De politie heeft nog een slot aan de Brederodelaan moeten openknippen om het hek open te kunnen maken naar het pand aan de Brederodelaan 54. Voor zover bekend bij de gemeente Bloemendaal zijn er verder geen andere panden gekraakt in de gemeente.