Zandvoort – Een vrouw, tussen de 30 en 40 jaar oud, is maandagochtend bij een spoorwegovergang in Zandvoort met een hakbijl aangevallen. Vermoed wordt dat haar ex-man achter de aanval zit.

Het slachtoffer werd aangevallen toen ze stond te wachten voor de spoorbomen.

Hoofd
Ooggetuigen vertellen dat er plotseling een man uit een auto stapte en met een hakbijl op het hoofd van de vrouw begon in te slaan. Het slachtoffer viel op de grond, waarna de man nog twee keer op haar insloeg met de bijl.

De 38-jarige dader is na de aanval overmeesterd door mensen die op kleine afstand van het spoor met graafwerkzaamheden bezig waren. Ze hebben hem overgeleverd aan de politie, waarna hij direct werd aangehouden.

Zwaargewond
Ambulances en een traumahelikopter waren snel aanwezig om het zwaargewonde slachtoffer af te voeren naar het VU-ziekenhuis. Er wordt gevreesd voor haar leven. Het drama is hoogstwaarschijnlijk vanaf het perron te zien geweest.

Omstanders spreken van ‘een waar bloedbad’. Inmiddels is de plaats van het misdrijf afgezet door de politie.