Alphen aan den Rijn – Een explosie en een brand in een appartement van een flat aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn hebben maandagmiddag een ravage aangericht. De 46-jarige bewoner van de woning kwam om het leven, twee mensen raakten lichtgewond.

De explosie vaagde het appartement op de zesde verdieping weg, omliggende woningen raakten zwaar beschadigd. In de appartementen onder de bewuste woning bestaat instortingsgevaar. Daarom betreedt de brandweer niet zelf de woningen, maar laat ze honden zoeken naar eventuele andere slachtoffers. De explosie was van grote afstand te horen. In de buurt sprongen veel ruiten.

De hele flat werd ontruimd, de brandweer sloot het gas en de elektriciteit af. De tientallen bewoners kunnen nog niet terug. Ze krijgen dinsdag te horen wanneer dat wel het geval zal zijn. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Een woordvoerder van de brandweer zei eerder dat het sterk leek op een gasexplosie, maar daar is nog geen uitsluitsel over. Het asbest dat vrijkwam, is voor zover bekend alleen terechtgekomen op de parkeerplaats voor de flat.