Hoofddorp – In de nacht van zondag op maandag heeft een 24 jarige man uit Utrecht geprobeerd om in te breken bij de Apple winkel aan de Westerwerf in Uitgeest. Beveiligingsmensen die de inbraak verijdelden alarmeerden hierop rond half drie de politie. De inbreker ging er toen vervolgens in zijn auto vandoor en vluchtte via de A9 richting Amsterdam.

De politie was de verdachte toen kwijt geraakt maar rond kwart over drie werd de auto in Hoofddorp rond de IJweg gespot zonder personen hierin. De omgeving werd toen hermetisch afgesloten en de politie Kennemerland kreeg onder andere ondersteuning van collega’s uit Amsterdam Amstelland met een politiespeurhond.

Rond kwart voor vijf werd de brandweer gealarmeerd omdat de verdachte zich mogelijk op het dak van een pand aan de IJweg zou begeven. Met behulp van een hoogwerker ging de politie met de brandweer omhoog en op het dak werd de 24 jarige man uit Utrecht aangehouden. Nadat de verdachte was gefouilleerd is deze door de politie afgevoerd. Ondertussen werd de rest van de omgeving bij het Leenderbos en de IJweg door de politie met speurhonden afgezocht naar mogelijke andere verdachten, deze zijn niet aangetroffen.