Haarlem – De 52-jarige Hells Angel Rob Schilders, die vorige week in Haarlem werd doodgeschoten, wordt zaterdagmiddag rond 15.00 uur in die stad begraven. Leden van de motorclub brengen hun maat een laatste groet in het Haarlemse clubhuis, waarna ze op hun motoren in een stoet naar zijn laatste rustplaats rijden.

Schilders werd vrijdag 3 december op klaarlichte dag in Haarlem op straat beschoten. Hij werd door meerdere kogels getroffen en overleed ter plekke. Over de aanleiding bestaat nog geen duidelijkheid. Het lichaam van Schilders ligt sinds donderdag opgebaard in het clubhuis van de Angels.

De motorclub verwacht dat tientallen Hells Angels uit heel Europa naar Haarlem komen om mee te rijden in de stoet. De politie zet extra mensen in om de uitvaart in goede banen te leiden.

Op dit moment verzamelen de Hells Angels zich bij het clubhuis bij het station in Haarlem.