Schiphol – Een Boeing 737 van ArkeFly is zojuist naar Schiphol teruggekeerd nadat er in de cabine plots rook ontstond en dertig mensen aan boord onwel werden.

Het vliegtuig was even voor half zes vertrokken op weg naar de luchthaven Arrecife op Lanzarote. Na twintig minuten vliegen, besloot de gezagvoerder terug te keren naar Schiphol. Het vliegtuig werd even na zes uur veilig aan de grond gezet.

Hulpdiensten haastten zich massaal naar het vliegtuig. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de slachtoffers. Voor zover bekend is er geen brand uitgebroken in het toestel.

Bronnen rond ArkeFly melden echter dat de situatie momenteel onder controle is en er ook bij de passagiers geen sprake is van echte gewonden. ,,Het toestel is uiteindelijk zelfstandig naar de gate gereden en daar hebben alle passagiers het toestel uiteindelijk zelf kunnen verlaten.” Niemand hoefde naar het ziekenhuis.