Haarlem – Het KNMI en Rijkswaterstaat hebben een weer- en verkeeralarm afgegeven. Door de sneeuwbuien is het in de Randstad een complete chaos op de wegen. De sneeuwbuien trekken nu in een brede strook over het midden van het land naar het oosten.

In de regio staat het ook overal muur vast. Zo rijden er geen bussen meer in de regio. De dienstregeling van de Zuid-Tangent is ernstig verstoord, maar rijdt nog wel. In de waarderpolder staat het verkeer muurvast omdat er twee vrachtwagens de weg blokkeren op de fly-over.

De twee terreinwagens van Reddingsbrigade Zandvoort zijn zojuist vertrokken naar Haarlem. De politie in Haarlem zal door de weersomstandigheden, net als vorig jaar, de landrovers gebruiken. De NS raadt reizigers aan op de stations de omroepberichten en de informatieborden in de gaten te houden voor de laatste actuele treininformatie.

Grote files bij pont buitenhuis vanwege de afsluiting van de tunnels. In Spaarndam staan een auto langs de Nieuwe Rijweg overdwars op de weg, half in de sloot. Een groot aantal automobilisten stoppen langs de wegen in de regio. Ze vragen mensen of ze willen meerijden.

Boven zee begint weer een enorm donkergrijs gebied te vormen, meer sneeuw is dus op komst.