Beverwijk – Er is maandag aan het begin van de avond een grote uitslaande brand uitgebroken op het terrein van Tata Steel – voorheen Corus – in Beverwijk.

De brand bleek al snel te groot voor het bedrijf om zelf te kunnen blussen, dus is de hulp van meerdere regiokorpsen ingeroepen. De brandweer is met groot materieel aanwezig. Om te blussen moest er een extra watertransport op gang komen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen; voor de zekerheid staan er meerdere ambulances paraat.

De brand woedde in deel van de fabriek waar staal wordt bewerkt voor de autoindustrie. Omliggende panden werden ontruimd. Rond 21.00 uur verwachtte de brandweer vrij snel het sein brand meester te kunnen geven. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.